Sinulla on vanha linkki Leuku 2014 - VAIHDA LEUKUUN 2017 - anna osoitteeksi www.leuku.fi tai vain leuku.fi

Warning: Missing argument 6 for tee_header(), called in D:\inetpub\wwwroot\kuvaohje\kuvaohje_2014.php on line 53 and defined in D:\inetpub\wwwroot\a_functions\func_header.php on line 18
    
  KUVARUUTU              
  VÄRIT RGB CMYK      
  RESOLUUTIO             
  TIEDOSTO JPG TIF
  TERÄVÖITYS             
  PHOTOSHOP APUA     

 

Photoshopista ja kuvankäsittelystä

Tääältä löydät monisteita, ohjeita, testikuvia ja linkkejä. PDF -tiedostot aukeavat suoraan PDF Readeriin.

Jollei sinulla ei ole sopivaa kansiota erilaisia ohjetiedostoja varten perusta sellainen ja lataa haluamasi PDF -tiedostot ja kuvat sinne. Kaikki tiedostot saat ladatuksi omalle koneellesi painamalla hiiren oikeanpuoleista nappia (rampahiirisessä macissä Ctrl+hiiri) ja valitsemalla Save Target as...

Emme ole laittaneet muita kuin omaa tuotantoamme olevia tiedostoja copyright -syistä suoraan tänne Leukun sivuille. Ja on myös aina varminta hakea tiedostot suoraan tuottajilta koska monet sivut päivittyvät usein.


Harmaat valkoisella  ja Harmaat mustalla   JPG -tiedostot

 

Avaa nämä kaksi kuvaa Photoshoppiin vierekkäin ja hämmästy. Kuvien harmaat ruudut ovat identtisiä mutta toisessa kuvassa ne ovat mustalla toisessa valkoisella taustalla. Näin kaukana on meidän näköhavaintomme "todellisuudesta". Näitä referenssikuvia voi käyttää sekä ruudun että tulosteiden kalibrointiin.

Tiedostojen K -arvojen numerot ovat Photoshop 5.5 oletuksen mukaiset, numerot ovat Photoshop uusissa versioissa näitä samoja vain jos laittaa arvoksi Gray Gamma 2.2 oletuksen Dot Gain 1,5 sijasta.

testikuva.jpg -tiedosto

Tässä on AdobeRGB -avaruudesssa oleva testikuva jossa on yhdistetty raakoja sellaisenaan tulostumattomia RGB -värejä, tulostuvia värejä ja harmaakiiloja yhteen kuvaan. Tämtä kuvaa kannattaa esimerkiksi katsoa CMYK -preview:lla erilaisia CMYK -asetuksia käytäen.

Nettiselaimessa kuva näyttäytyy laimeana siksi että se on ADobeRGB. Saaadaksesi nettiketseluun sopivaan version konvertoi kuva Photosopissa sRGB -värivaruuteen, talleta se uudella nimellä ja avaa tämä ja tuo uusi tiedosto selaimeen - saat kaksi erilaista kuvaa. Oikein säädetyllä Photoshopilla kuvat ovat tavanomaisella ruudulle keskenään lähes identtisiä vain uusimilla AdobeRGB -kykenevillä monitoreille niiden pieni ero näkyy myös värihallitussa järjestelmässä.Bridge CS4-CC PDF 15 MB Päivitetty 2009 CC -lisäyksiä 2015

Photoshop CS4-CC PDF 22 MB Päivitetty 9.10.2009 CC -lisäyksiä 2015

Tiedostomuodoista PDF 5 MB Päivitetty 9.10.2009

Värihallinnasta PDF 9 MB Päivitetty 9.10.2009


Leuku -viritetyt Photoshop CS4 menut ja pikanäppäimet, pieni zip -tiedostodpBestflow digikuvauksen työnkulku, uusi erittäin suositeltava sivusto!
Photoshop virhelista -linkki

Sakke Nenyen lista suurimmista pikku puutteista Photoshopissa. Photoshopissa on myös isoja "puuttuvia" osioita kuten profiilien valmistus, fraktaalilaskenta, tulostuksen värin hallinta, kunnollinen monitorin säätötyökalu.

Näihin toimintoihin on suuri joukko erillisiä ohjelmia olemassa - ostattavaksi ja hallittavaksi Phoshopin ohella.


www.adobe.com -linkki

Adoben sivuilta löydät todella paljon ohjeita, vinkkejä, esimerkkejä ja lisälinkkejä kuvankäsittelyyn. Kannattaa seurata säännöllisesti ohjelmien ilmaisia bugipäivityksiä.

Esimerkiksi digikameroiden raw-tiedostoja avaavan plugin päivitys löytyy
Adoben Support Download -osastolta.

http://www.silverfast.com -linkki>

Silverfast on hyvä scannausohjelma. Silverfastin ohjeet ovat hyvää luettavaa vaikka ei omistaisikaan Silverfasin ohjelmaa. Ainakin vanhemmat Nikon, HP, Umax ja Microtek skannerit ovat aivan eri laitteia kun niitä käyttää Silverfastin ohjelmistolla.

 

http://www.planetphotoshop.com/ ja http://www.planetphotoshop.com/resources.html

Täältä löytyy kaikki ja paljon liikaa lisäksi. Maailma on täynnä tämä alueen puuhastelijoita. Osa on vallan erinomaisia, osa aika sekoja. Tavallisin ongelma on, että sivuilla neuvotaan Photoshop CS tai jopa 7 version kikkoja, jotka miltei kaikki ovat aivan kömpelöitä version CS4 mahdollisuuksiin verrattuna.

http://www.fredmiranda.com/ ja http://dpreview.com

Hyviä paikkoja hakea tietoa ja apua digikameroihin ja kuvankäsittelyyn