Sinulla on vanha linkki Leuku 2014 - VAIHDA LEUKUUN 2017 - anna osoitteeksi www.leuku.fi tai vain leuku.fi

Warning: Missing argument 6 for tee_header(), called in D:\inetpub\wwwroot\kuvaohje\kuvaohje_2014.php on line 53 and defined in D:\inetpub\wwwroot\a_functions\func_header.php on line 18
    
  KUVARUUTU              
  VÄRIT RGB CMYK      
  RESOLUUTIO             
  TIEDOSTO JPG TIF
  TERÄVÖITYS             
  PHOTOSHOP APUA     

  Leukun isot kuvatiedostot ovat TIF -muodossa LZW -pakattuna.

Kuvan laatu ei muutu LZW -pakkauksessa lainkaan. Avatun leukukuvan vakiokoko on 14 - 22 MB ja talletetun tiedoston koko vaihtelee kuvan pakkautuvuuden mukaan 5 - 12 MB välillä. Kuvien mitoituksena on noin A5 resoluutiolla 300 dpi.

LZW pakattu TIF toimii kaikissa uusissa julkaisu ja kuvankäsittely-ohjelmissa, mutta ei välttämättä valokuvatulostuksia tekevissä firmoissa. LZW TIF -kuvan voi aina avata esimerksiksi Photoshopissa ja tallettaa edelleen missä muodossa tahansa.

Kaikki Leukun kuvat voi avata sekä MAC että PC -koneilla Photoshopilla. Ne voi muuntaa kunkin käyttäjän tarvitsemaan RGB tai CMYK -muotoon ja tallettaa edelleen julkaistavaksi millä Photoshopin tuntemalla tiedostomuodolla tahansa. Myös Binuscan Photo Retuch Pro, Corel PhotoPaint ja vastaavat ohjelmat käyvät.

Leukun "Kuvankäsittelystä" -sivuilta voita ladata erillisen monisteen Photoshopin tiedostomuodoista. Saat sen myös klikkaamalla tästä.

Tiedostot ovat saatavilla myös JPG -muodossa.

Usein kuvaa käytetään ainoastaan kuvaruudulla tai painettuna pienessä koossa. Silloin on mielekästä tiedoston siirtoajan ja oman työskentelyn nopeuttamiseksi hakea kuva JPG -tiedostona.

JPG -pakatut kuvat ovat kooltaan vain noin 20% TIF kuvista, joten ne latautuvat verkosta todella nopeasti.

Isokokoisessa laatupainamisessa emme suosittele näin korkealaatuisten kuvien käyttöä JPG -pakattuna. Silloin menetetään erityisesti kuvan käsiteltävyydessä, skaalattavuudessa ja terävöityksen mahdollisuuksissa.

 

 
Alla osasuurennuksia tästä melojakuvasta


    
Vasemmalla TIF oikealla JPG - ero on tässä koossa tuskin näkyvä... mutta suurempana ero on aivan dramaattinen


 
... ja terävöitys tuhoaa JPG-kuvan täysin.